Goethe Fest и Микаел Дудок де Вит

Емисија о седмој уметности

Овогодишње, 12. издање GoetheFEST-а, у четвртак ће у Kултурном центру Београда отворити филм „Сунце и бетон" у режији Дејвида Внента, освајач Баварске награде 2022. за најбољи сценарио. Ово остварење је бескомпромисна филмска адаптација бестселера прослављеног немачког stand-up комичара, подкаст водитеља и писца Феликса Лобрехта.

На овогодишњем фестивалу под слоганом „Рефлексије – између перцепције и стварности" биће приказано седам немачких савремених филмова који пружају дубоку анализу актуелних појава у савременом друштву односно оних које су за савремено друштво релевантне: „Сунце и Бетон", „Обични", „Егзил", „Зборница", „Свети паук", „Заљубљена Орфеја" и „Човекове мере". Осим у Београду, овај фестивал одржаће се и у Новом Саду и Нишу, а данас ће га у нашој емисији представити селекторка и координаторка програма културе Гете Института Сунчица Шидо.

У оквиру 20. Балканиме прошле недеље је гост Београда био Микаел Дудок де Вит, аутор многих анимираних филмова, сценариста и редитељ, иначе добитник Оскара за краткометражни анимирани филм „Отац и ћерка". На фестивалу су приказани његов чувени филм „Црвена корњача", неки од његових кратких филмова, али је одржан и мастерклас, као и разговор о књизи „Michael Dudok de Wit - A Life in Animation" Андријане Ружић.

У данашњој Филморами чућете Микаела Дудок де Вита и његова размишљања о филму, анимацији, унутрашњем гласу, креативности, о његовом најпрепознатљивијем филму „Црвена корњача"...

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара