Радмила Владетић Иванишевић

Сопран

Нижу и средњу Музичку школу "Др Војислав Вучковић" завршила је у Београду у класи професора Милојка Пајевића. Дипломирала је 2003. године на Академији уметности у Новом Саду, у класи Милице Стојадиновић. У новембру исте године полаже аудицију за Хор РТС-а, где одмах почиње са радом уз Младена Јагушта. Од тада, својим лирским сопраном и преданим радом, већ двадесет година доприноси хорском звуку, те оставља трајне снимке као солиста и тутиста у многим делима похрањеним у архиви Радио Београда и у телевизији.

Као солиста испред Хора и Симфонијског оркестра, наступала је 2005.године у Божићном ораторијуму Камија Сен Санса, са Аном Јовановић, Магдом Скрачић, Сашом Петровићем и Пеђом Милановићем и под диригентском палицом Бојана Суђића. Уследио је још један Новогодишњи концерт где је извела арију Русалке, Антоњина Дворжака уз Симфонијски оркестар и диригента Станка Јовановића. Искорак у филмску музику десио се 2007. на концерту са Симфонијским оркестром где је на позив диригентице Вилсон (Antonia Joy Wilson) интерпретирала тему из филма Господари прстенова.
Певала је солистичке деонице и у многим а-цапелла и вокално - инструменталним остварењима која су предводили Младен Јагуш и Владимир Крањчевић.
Поред Хора РТС-а, стални је члан (солиста и тутиста) Београдског Камерног хора уз диригента Владимира Марковића. Учествовала је и на неколико барокних концерата са ансамблом Nymbus уз колеге Војку Ђорђевић, Гордану Гавриловић и Александра Новаковића и теорбисту Андреја Јованића. Уз младе диригенте, Олгу Бисерчић и Хаџи Јакова Милутиновића истакла се као солиста у многим делима духовне музике на концертима и снимањима.

"Највећа је срећа у животу бити део традиције и историје једног веома богатог ансамбла, Хора Радио-телевизије Србије, једне сензуалне гране Музичке продукције! Неизмерно сам захвална..."
Радмила Владетић Иванишевић

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара