Читај ми!

Ђорђе Косић

Ђорђе Косић је мастер драматург, рођен у Београду.

У младости се аматерски бавио глумом у "Студио Центру". Завршио основне студије на Факултету драмских уметности у Београду, смер драматургија, где од катедре добија награде за изузетна постигнућа "Јосип Кулунџић" и "Слободан Селенић", а затим завршио мастер студије из драматургије, специјализација Драмско и филмско писмо на Академији драмске умјетности у Загребу, где добија награду деканата за изузетна постигнућа.

Као драматург и драмски писац ради у позориштима у Србији, Хрватској и БиХ. Драматург је прва три издања фестивала ангажованог позоришта за младе "Ангажман Фест", подржаног од стране Министарства културе Републике Србије. Тренутно ради као кућни драматург у Народном позоришту у Београду. Добитник је награде Стеријиног позорја за оригинални домаћи драмски текст за драму "Успаванка за Алексију Рајчић", која је јавно читана а затим и постављена у продукцији Народног позоришту у Београду, да би 2023. године освојила, између осталог, Награду за текст савремене драме 68. Стеријиног позорја.

Филмом се бави као сценариста на дугометражном музичком филму "Буч Кесиди: Еуфорија уживо" (продукција Pointless films); његов сценарио за играни филм "Сунце никад више"је добитник новчане подршке на конкурсу Филмског Центра Србије и филм је тренутно у постпродукцији. Један је од оснивача и чланова креативне групе Pointless films.

Ауторка и уредница серијала Љубица Крминац

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара