Читај ми!

Ноћ истраживача

Европска Ноћ истраживача ове године одржава се 14. пут у нашој земљи, истовремено када и широм Европе.

Овај догађај, покренут на иницијативу Европске уније, има за циљ да афирмише истраживаче и науку, представи њихове узбудљиве послове и подстакне младе да се определе за научно-истраживачку каријеру.

Централни део манифестације биће одржан 29. и 30. септембра широм Србије, а током целе недеље која претходи Ноћи истраживача такође ће бити реализовани бројни бесплатни програми који укључују предавања, радионице, квизове и још много тога.

О овогодишњем програму Ноћи истраживача разговараћемо са доц. др Душаном Димићем са Факултета за физичку хемију у Београду и др Мајом Раковић и Бојаном Мићић из Института за Биолошка истраживања „Синиша Станковић”. Додатне информације о програмима у Крушевцу и Нишу добићемо у телефонским укључењима координатора неких од поставки из ових градова.

 
Аутор емисије је Томица Мишљеновић.

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара