Читај ми!

Александар Лазар

Александар Лазар је мултидисциплинарни уметник рођен у Смедереву.

Његова дела обухватају светове визуелних и музичких уметности. Са дубоком фасцинацијом за однос између звука и слике, Александар истражује везе и паралеле између ових уметничких форми, стекавши признање за своје доприносе синестезијској уметности, познатој и као „визуелна музика”. Добитник је Златне награде за проширене медије Удружења ликовних уметности Србије са звучном уметницом Мањом Ристић за видео-рад „Patient Love”.

Дипломирао је и мастерирао на Одсеку за графику Факултета ликових уметности у Београду.

Александар своју уметничку визију остварује кроз медије као што су графика, видео, дизајн и аудио-визуелне перформансе. Док тренутно ради на докторским студијама на Факултету ликовних уметности, његове научне тежње се уклапају са његовим уметничким подухватима. Фокус његовог рада лежи у спровођењу научно-уметничког истраживања о визуализацији звука и области визуелне музике. Дубоко заронивши у ову тачку сусрета између уметности и науке, циља да продуби наше разумевање дубоких веза између звука и слике, истражујући нове начине како да споји ове елементе у кохерентне и значајне уметничке изразе.

Он позива публику да крене на трансформационо путовање превазилазећи границе традиционалних уметничких форми и отварајући нове границе креативног истраживања. Александров сан настаје када се уметност, музика и технологија уједине нудећи увид у задивљујуће сфере синестезијске уметности.

Ауторка и уредница серијала: Љубица Крминац

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара