Читај ми!

In Memoriam Милка Стојановић

Данашњу емисију посвећујемо недавно преминулој Милки Стојановић, омиљеној уметници Народног позоришта у Београду, солисткињи Метрополитена и сталном гостујућем сопрану Баљшој театра, Бечке државне опере, Опере Западног и Источног Берлина и Велике државне опере у Келну.

Милка Стојановић, једна од најпризнатијих српских уметница која је наступала на оперским сценама широм света, преминула је 1. септембра у 86. години, оставивши вечни траг у српској музичкој историји. Њена драмска боја уврштена је међу четири најлепша гласа 20. века, доделом награде „Златни глас”, а о њеној сугестивности, препознатљивости и активности на музичкој сцени сведочи и Међународни биографски центар у Кембриџу, који ју је два пута уврстио међу сто најбољих музичара света и једном међу сто највећих професионалаца света, пославши поруку да „њен рад није само примећен, већ и признат као изванредан”. Данас ћемо репризирати емисију у којој, поред разговора са примадоном Милком Стојановић, можете слушати и њене одабране снимке арија из оперских остварења „Кавалерија рустикана” Пјетра Маскањија, „Боеми” и „Тоска” Ђакома Пучинија, као и „Травијата”, „Отело” и „Аида” Ђузепа Вердија, чије је стваралаштво посебно обележило њен рад.


Аутор емисије је Исидора Бован.

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара