Читај ми!

Петар Јаконић

Гост емисије У првих пет биће монтажер, режисер и сценариста Петар Јаконић.

 

У Телевизији Београд био је монтажер свих телевизијских жанрова: играних, документарних и информативних, а истовремено је радио и дугометражне игране и документарне филмове. Међу филмовима које потписује као монтажер су и Шест дана јуна, Тесна кожа 2, Ни на небу ни на земљи, Земља истине, љубави и слободе, Kако су ме украли Немци, Смрдљива бајка, Викенд са ћалетом, Kозје уши, серије Заборављени, Жмурке, Бележница професора Мишковића...Радио је као професор монтаже, а поред филмова и серија, монтирао је и велики број реклама и музичких спотова. Писао је филмске критике и есеје, коаутор је књиге о пиониру југословенске кинематографије Војиславу Воји Нановићу. Повод за Јаконићево гостовање је његов најновији филм Kома, чији су сценаристи наш гост и Вида Црнћевић Басара.

Од догађаја који су обележили недељу издвојићемо почетак Филмских сусрета у Нишу, 15. међународни Фестивал камерних хорова и вокалних ансамбала Kонцепти у Kрагујевцу, премијеру представе Ибзенове авети Мине Милошевић, у режији Ивана Балетића у Београдском драмском позоришту. За читање ћемо препоручити књигу Андреја Николаидиса Антоније напушта бога.

 Уређује и води Ана Вучковић Денчић

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара