Читај ми!

Да ли је ћутање злато?

Питање Радара данас је: Да ли је ћутање злато?

Ћутање је знак одобравања, ћутимо да не испаднемо глупи, ћутимо да би испали паметни, ћутање је злато, ћутање је недостатак храбрости, од ћутања се добија чир на желуцу, треба ћутаати, на треба ћутати, не могу да ћутим, не желим да ћутим, нећу да ћутим, морам да ћутим, зашто да ћутим, докле да ћутим?

Ћутање је пасивна доминација, ћутање је манипулација. Ако ћутите немате шта да кажете ако не ћутите, мислите да сте најпаметнији, ћутање нас угрожава, нећутање нас ослобађа. Kо уме да ћути уме да слуша ко не уме да ћути чује само себе. Угризи се за језик, језик ти је бржи од памети, види, ћути као мула.

Kада треба ћутати, а када не треба ћутати чини се равно оној Архимедовој: Дајте ми праву тачку ослонца и померићу читав свет!

Нека се не љуте физичари који ће нам објашњавати да Архимед није у праву јер нема тако дугачке полуге, превише буквално га схватају, јер ова Архимедова реченица је можда његова универзална порука да ће човек ако има добру поставку решити и најкомпликованије проблеме. А чији велики проблем у животу није био што је ћутао када није требало или није ћутао када је требало? Не знамо формулу, Архимед је био у праву. Народ каже ћутање је злато, а шта ви кажете? Да ли је ћутање злато?

Tелефон на који очекујемо Ваша јављања: 011 3229 653.

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић

Радар Радар

Autor:
Група аутора

У емисији „Радар", гости и слушаоци разговарају о актуелним темама из друштвеног и културног живота. Телефон у студију Радио Београда 2, 011 3229 653, отворен је за јављања слушалаца петком од 12-12:55. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара