Читај ми!

Најава културних догађаја

У овонедељној емисији уреднице Радио Београда 2 препоручују најважније и најатрактивније културне садржаје из области музике, популарне културе, филмске и визуелне уметности.

Тематски акценат ће бити на самосталној изложби академске сликарке Невене Мишковић Бошковић ,,О сањарима и луталицама" која ће бити отворена вечерас у Галерији Атријум Библиотеке града Београда.

,,Сликарство Невене Мишковић Бошковић служи се очигледностима, слутњама, наговештајима. Њене боје обухватају широк распон: од јарких, бритких, које као да представљају крик и вапај, до оних што грају, умирују и обасјавају...Проблем постојања, енигма живота, смрти, љубави - сва питања нерешена од постанка човека - заузимају централно место у сликарству Невене Мишковић Бошковић", пише у каталогу за изложбу Саша Бошковић.

Невена Мишковић Бошковић рођена је 1988. године у Београду. Основне и мастер студије завршила је на Факултету примењених уметности у Београду. Приредила шест самосталних изложби и учествовала је на више од 110 групних изложби у земљи и иностранству . Бави се графиком, илустрацијом и дизајном. Радила је илустрације за НИН и Вечерње новости. Запослена је као графички дизајнер у издавачкој кући Лагуна.

Емисију припрема и води Тања Живковић.

Кибицфенстер

Autor:
Група аутора

У некој врсти културног информатора за недељу која је почела, чућете аргументован избор и препоруку новинара и уредника РБ 2 из догађаја у култури који су у понуди у тој недељи. Свака емисија има и госта (госте), чији избор диктира актуелност – то је неко ко нешто ради у тој недељи или је везан за неки пројекат који је у току. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара