Читај ми!

Држава и издавачи

Петар Арбутина, Милан Трпковић и Зоран Хамовић

Расправа која се путем саопштења води између Министарства културе и Удружења професионалних издавача Србије (Уписа) око откупа књига за јавне библиотеке, још траје.

УПИС тврди да је Министарство културе усред процедуре променило модел откупа. Ту тврдњу Министарство културе одбија. На примедбу да су на откупу фаворизована поновљена издања, из ресорног министарства одговорено је да је чињеница да приликом избора наслова библиотеке често бирају поновљена издања али ради попуне својих фондова што је изнова наљутило издаваче из Уписа који попуњавање фондова сврставају у набавке. Такође се у саопштењу овог издавачког удружења тврди да је Комисија за откуп књига фаворизовала едиције сабраних и изабраних дела. Уследио је и одговор да је за препоручена сабрана дела издвојено свега 4,43 одсто од укупног износа средстава опредељених на Конкурсу...

У данашњој емисији говоримо, дакле, о последњем Откупу књига за јавне библиотеке у Србији, улози комисије-која струка/струке треба да буду заступљене у њиховом раду, и постављамо питање о реалним роковима за приспеће изабраних и откупљених књига за јавне библиотеке у Србији.

Гости ауторке и уреднице Мелихе Правдић су Петар Арбутина, извршни директор Службеног гласника, Милан Трпковић, секретар Удружења издавача и књижара Србије и Зоран Хамовић, председник Удружења професионалних издавача Србије.

 

Коментари

Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке
Dlaka iz ugla oka
Длаке из ока? И то је могуће!