Читај ми!

Владица Стојиљковић: Тежња за испуњењем „савршеног закона слободе"

Документарни програм

Гост емисије Говори да бих те видео је Владица Стојиљковић, музичар, песник, писац, који је свој живот посветио уздизању ка слободи и саобразности са унутрашњим потенцијалима који воде ка путу ослобођеном од нарцистичке културолошке матрице која окончава у свету огледала и хипермедија који утиру пут трансхуманизму и нестанку човека.

Музика га 1992, после добијене „Награде публике", на гитаријади у Бору, доводи до Радио Београда 202, где се први пут емитују његове композиције које је изводио састав „Крива линија". Успеси на „Нишвил џез фестивалима" омогућавају његовој музици да допре до разних радио станица, укључујући и Радио Београд 2, а чудним сплетом околности, доспевају и до париског радија: „Радио Солеј", где се емитују препеване на француски језик.

Романом „Рубикон", објављеном у издању издавачке куће „Пешић и синови", Владица Стојиљковић ствара имагинативно утопијско место, као простор за испуњење „савршеног закона слободе". Ускоро ће се у издању издавачке куће „Пешић и синови'', појавити његов роман „Илдика, понос земље" у коме реконструише смисао и значај похода Атиле, хунског владара из 5. века, у историји убележеног као „Бич божији", као и његову смрт, чије су околности затамњене густим маглама историјских конструкција.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво