Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

У Хвару је отворен шестодневни 26. Међународни фестивал игране и документарне радио-драме Prix Marulić који се, у организацији Хрватског радија одржава под слоганом „Старим текстовима у походе“.

Први пут ове године, на јединственом фестивалу на којем се емисије преслушавају у аутентичним амбијентима, уз цвркут птица, бродске сирене и звона, под „старим текстом“ организатори уважавају текстове старије од 70, а не од сто година. Радио Београд ће представљати радио-драма „Пут Алије Ђерзелеза“, снимљена поводом обележавања 60 година од доделе Нобелове награде Иви Андрићу. Режирала ју је Мелина Пота Кољевић, а радио-драматизацију потписује Весна Перић.

О љубави спрам радио-технике, о популарности негдашњих радио-клубова, о радио-аматеризму, о чувеним „детекторима” за емисију Невидљиви људи говори др Дејан Момиров, по професији офталмолог, а по пасији заљубљеник у радио-технику, колекционар старих радио-апарата, конструктор „детектора” и радио-аматер са шездесетдвогодишњим стажом.

У редовној рубрици „Кутија за памћење“ емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са театрологом и историчарем позоришта Петром Марјановићем, дугогодишњим драматургом Српског народног позоришта и професором новосадске Академије уметности и Факултета драмских уметности у Београду. Разговоре вођене за циклус емисија „Гост Другог програма“ сада емитујемо у јеку Стеријиног позорја.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво