Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

Поводом обележавања двају јубилеја: 175 година од оснивања и 65 година од пресељења у зграду бивше Продуктне берзе, у Галерији Матице биће отворена изложба „Поклон-збирка Драгише Брашована, која је најављена у Новом Саду. Изложба представља више од сто експоната – слика, скулптура, цртежа, стилског намештаја, дела примењене уметности и документарног материјала које су наследнице овог знаменитог архитекте поклониле Галерији током претходне три године. Јавност ће први пут имати могућност да види предмете и дела која говоре о приватном животу Брашована и доприносе бољем разумевању његовог лика и дела.

Осврнућемо се на премијеру представе „Губитник, Томаса Бернхарда и Александра С. Пушкина, у режији Наташе Радуловић, која је одржана на сцени „Студио” Југословенског драмског позоришта.

Говорићемо и о предстојећој изложби у Галерији Српске академије наука и уметности „Милорад Бата Михаиловић. Поводом стогодишњице рођења бунтовника академика”, чији су аутори Јерко Денегри и Марија С. Ђорђевић. Поставка коју организује САНУ у сарадњи са Галеријом „Рима” има за циљ да подсети на важност Михаиловићевог сликарства и укаже на нове могућности његове ревалоризације.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво