Читај ми!

Ханна Дујмовић

Пред многобројном публиком, у галерији Штаб у Београду, отворена је изложба слика младе уметнице из Сарејева, Ханне Дујмовић, под називом „La joie de vivre - Радост живљења".

Изложбу представља „Алексић галерија" (галерија савремене уметности из Kрагујевца) и део је пројекта „Галерија у гостима'', коју је недавно покренула галерија Штаб, у жељи за успостављањем што ближе сарадње са галеријама из земље и иностранства.

Изложба „Радост живљења'' представља Ханину најновију продукцију слика, које су различитих формата у техници уље на платну, а заједничко за све слике су изузетно јарке палете боја, софистицирана графика, мешавина жанрова и велики број објеката. Теме обухватају људе у њиховом домаћем и урбаном окружењу, животиње, породичне прославе и друштвене догађаје, а слике обилују великим бројем детаља. Занимљиви су и сами називи слика, попут: „Живот је леп", „Под месечином", „Kада би снови били јава", „Летњи сан''...

Kустоскиње изложбе су Ана Kршљанин и Милица Зорић, која у каталогу за изложбу пише: „Сликарка живог и расцветалог унутрашњег духа, Ханна Дујмовић, представља нам радост живљења кроз динамику бесконачних линија и виталних симболичких боја: уроњени смо у гостопримљиву атмосферу унутрашњих призора који нас гурају да учествујемо у интеракцији са другима.''

Ханна Дујмовић је академска уметница рођена у Сарајеву 1994. године. Академију ликовних умјетности завршила је 2017. године као најбоља студенткиња класе, те јој је додељена Сребрена значка Универзитета у Сарајеву. Од средњошколских дана активна је у пољу уметности, а своје сликарске и скулпторске радове до сада је излагала на више од 20 групних, и шест самосталних изложби, како код нас тако и широм света, у Италији, Америци, Великој Британији, Јапану. Учесница је и организаторка многих пројеката који се тичу уметности и културе.

Тренутно се активно бави сликарством и сарађује са светским колекционарима. Њене слике налазе се у више од 300 приватних колекција на више континената. Ханин рад део је најпознатијих светских платформи које се баве промоцијом и продајом уметничких дела афирмисаних уметника.

У Kлубу 2 са Ханном Дујмовић о радости и животу...

Емисију припрема и води Тања Живковић

 



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво