Читај ми!

Програми Фонда за науку

Гошће емисије су Ана Стевановић, менаџерка за програме и пројекте Фонда за науку Републике Србије и др Јована Граховац, професорка Технолошко-металуршког факултета у Новом Саду која је руководила једним од пројеката које финансира Фонд.

Фонд за науку Републике Србије је државна организација која пружа подршку научно-истраживачкој делатности. Основан је у марту 2019. године са циљем обезбеђивања услова за континуирани развој научно-истраживачких и развојних активности у Републици Србији. У данашњој емисији разговараћемо о мисији Фонда, позивима који су завршени, онима који су у току, као и о онима који се тек планирају у текућој години.

Посебну пажњу ћемо посветити програму Фонда за изврсне пројекте младих истраживача и научника у раној фази каријере познатијем као ПРОМИС. Позив младим истраживачима за учешће у овом програму је отворен до 10. јула, а један од ПРОМИС пројеката финансираних у претходном циклусу, под акронимом BioSolAfla, представиће др Јована Граховац, која је и руководила овим пројектом.

Аутор емисије: Томица Мишљеновић

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво