Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији „Културни кругови“ представљамо најновију аквизицију Историјског музеја Србије – оловни Печат Великог жупана Стефана Немање из друге половине 12. века који је почетком маја откупљен од аукцијске куће Артемиде астеиз Сан Марина и пре неколико дана донет у Србију, чиме је музејски фонд обогаћен вредним оригиналним предметом из немањићког периода.

Најавићемо и јубиларну, 100. сезону Београдске филхармоније, која ће под слоганом „Заувек“ трајати од јуна ове до јуна наредне године. Прослава стогодишњице почиње 13. јуна поклон-концертом Филхармоније у Коларчевој задужбини, на дан када је 1923. група ентузијаста основала оркестар са Стеваном Христићем на челу, а 20. јуна ће на истом месту оркестар ове куће одржати концерт са једним од својих највећих пријатеља, диригентом Зубином Мехтом.

Осврнућемо се и на гостовање Народног позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ у главном граду. Ансамбл зајечарског театра одиграо је представу „Чеховљева соба“ у режији Николе Завишића на сцени Народног позоришта у Београду.

Биће речи и о панел-дискусији „Култура у медијима – Шта држава подржава“, као и о изложби „Ретроспектива једног сна“ Татјане Митић у Установи културе „Пароброд“.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво