Читај ми!

Игор Маројевић

Гост Клуба 2 је књижевник Игор Маројевић, који после великог успеха, добијања значајних књижевних признања ‒ Награде „Меша Селимовић” и Андрићеве награде, говори о својим новим рукописима и усавршавању у Шпанији.

После великих успеха које је имао на нашој књижевној сцени, збирке прича „Све за лепоту” и романа „Остаци света”, Игор Маројевић најављује нови рукопис који објављује Дерета под насловом „Гранична стања”, а у припреми су и његове нове драме које ће изаћи код другог издавача.

Игор Маројевић је плодан писац за кога др књижевних наука Игор Перишић каже да је „довољно млад да би имао вољу за модернизацијском провокацијом, а увелико остварен као неко чије су писане речи већ постале део историје боље српске књижевности”. И додаје да се Игор Маројевић налази на списатељској тачки када џојсовски подсеца нокте пратећи самостални живот сопствених дела.

Игор Маројевић дипломирао је српски језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду и студирао је мастер из светске књижевности на Универзитету Аутонома у Барселони. Пише на српском, шпанском и каталонском и преводи са ових језика. Дело му је преведено на више страних језика.

Аутор и уредник је Мелиха Правдић.

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво