Читај ми!

Еколошки магазин

Злато није златно - вода је.

Сиве вране су брижне мајке, па не схватају да само пролазите поред њиховог дрвета, а још мање разумеју вашу потребу да помогнете кад видите птића који је испао из гнезда. У страху за потомство дешава се да буду непријатне према људима. Постоје начини да и једни и други живимо у миру, а о њима говори Слободан Кнежевић.
За само грам злата на тону земље страним компанијама се очигледно ипак исплати да посеју истражне бушотине по Хомољу. Фирме, ћерке фирме, родбинске фирме, дозвола на дозволу и - уз наше законе који их не обавезују на заштиту природе - ето им године неометаног трагања. Рудник не мора ни да се отвори - истражне бушотине ће и саме да попију сву воду и да загаде земљу. Чућете активисту Ивана Милосављевића.
А у међувремену, промена климе ствара нове проблеме и мења правила. Климатолог Владимир Ђурђевић каже да се Србија загрева брже од глобалног просека.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво