Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У емисији Културни кругови најавићемо премијеру представе „Ко игра Соњу Савић, по концепту и у режији Анраша Урбана, продукцијску сарадњу Градског позоришта Чачак и БИТЕФ театра, која ће у оквиру програмске целине „На калдрми” пројекта „Чачанска родна” бити изведена најпре у Националној престоници културе, а затим, крајем недеље и у Београду.

Звуком путујемо у Кан, где ће у оквиру такмичарске селекције „Недеља критике” Међународног филмског фестивала бити премијерно приказан филм Владимира Перишића „Lost Country.

Биће речи о изложби уметника Жолта Ковача интригантног наслова „Глупе слике 4: Деца глупих слика у крагујевачком простору Галерије „Рима”, а осврнућемо се на премијерно извођење представе „Комедија из мрака коју је, по мотивима „Мрачне комедије” Петера Шефера, у Народном позоришту „Стерија” у Вршцу адапирао и режирао Петар Пјер Рајковић.

Предмет нашег интересовања било је и Вече мјузикла на Теразијама, по тексту Милене Деполо, а у режији Даријана Михајловића. У овој представи ревијалног карактера у Позоришту на Теразијама учествује готово цео ансамбл, који је извео неке од најатрактивнијих нумера из бројних представа са досадашњег репертоара јединог музичког позоришта у региону.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво