Читај ми!

Јутарњи викенд програм

Јутарње заједничарење

Књига сатиричних прича „Ништа није смешно", аутора Бојана Љубеновића, изазвала је велико интересовање код читалачке публике, па је доживела И своје четврто издање. Новинар и сатиричар Зоран Кесић рекао је за ту књигу – Ништа није смешно, али смејати се морамо! Зато нам Љубеновић несмешност у којој живимо сервира кроз сатирични специјалитет, у који од састојака убацује горчину, подсмех стереотипима и критику… Лепше је ово његово читати него ово наше живети..." Може ли сатира, афоризми и уопште уметност учинити да наш свет буде бољи? Зашто је важно да писци књижевности за децу и личним примером сведоче оно о чему пишу? – неке су од тема о којима разговарамо са Бојаном Љубеновићем у јутарњем викенд програму ове суботе.

Каква је улога родитеља у стварању читалачких навика код деце и када се и како оне формирају – питали смо Стефана Менковића психолога у Саветовалишту за младе у Земунском дому здравља.

Колико су музеји у Србији доступни особама са инвалидитетом? Шта, поред очувања културног наслеђа и његовог презентовања посетиоцима, чине, како би што већи број грађана посетио и видео музејске садржаје.

Друге редовне рубрике и сервисне информације.

Музичка уредница је Јелена Веселиновић, емисију припрема и води Драгана Вељковић.

 

Нови дан Нови дан

Autor:
Драгана Вељковић

"Нови дан" је јутарњи програм и емисија магазинског типа, која садржи културне прегледе, сервисне информације, берзанске извештаје, политичке вести, метеоролошки билтен и рубрике: "Догодило се на данашњи дан", "Ритуал", "Визита", "Плава планета", "Моје јутро" и "Лица, стазе, предели". Аутор: Драгана Вељковић [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво