Читај ми!

Мистерија Ђезуалдо

Емисија је посвећена једном од најконтроверзнијих уметника у историји музике

Да ли би мистерија Ђезуалдо била заиста такав феномен да није било мрачне и скандалозне биографије једног од најконтроверзнијих уметника у историји музике који је то био и као личност и као композитор, Карла Ђезуалда да Венозе? Био је убица и по свој прилици и насилник, који је са истом жестином неке елементе музичког језика довео до ексцентричних екстрема. Запамћен је као сурови принц, али и као један од најекстравагантнијих композитора свих времена. Ђезуалдо, коме је посвећена данашња емисија, био је један од најинвентивнијих музичара свог доба и уметник који је у многим елементима стила био далеко испред свог времена.

У рубрици „Антикоскоп” представљамо још једног ренесансног великана, композитора и теоретичара ‒ Николу Вићентина, аутора једног од најзначајнијих музичких трактата свог доба.

Аутор емисије је Бојана Жижић.

 

 

Антикотека Антикотека

Autor:
Бојана Жижић

Антикотека (недељом, 16.00-17.00) води слушаоце у свет ране музике и прати делатност уметника специјализованих за ову област који свирају на инструментима из епохе или њиховим копијама. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво