Читај ми!

Љубица Пупезин

Гошћа Клуба 2 је оснивач и уредник издавачке куће „Штрик" Љубица Пупезин која је својим издањима унела новине у наш књижевни живот па тако и дела нобеловке Ани Ерно

Ако су тежили врту у коме „расту и цветају књиге" љубитељи књижевности могли су га наћи у београдској Влајковићевој улици у књижари Штрик истоименог издавача. Штрик је издавачка кућа која већ дуже време ради по својој формули.У њиховој издавачкој политици важи правило да се на тржишту књига пласира вредан али не толико познат аутор (који ће свакако то постати) и који ће за кратко време задобити наклоност читалаца.
Створено је овде и већ неколико библиотека. Једна од њих јесу „Класици" у којој објављују до сад необјављена дела на српском, у „Нашем свету" представљају књиге савремених аутора и ауторки док се у библиотеци „Дивот из знања" баве садржајима који на необичан и озбиљан начин сагледавају друштвене феномене.
У данашњој емисији посебну пажњу ћемо посветити разговору о нобеловки Ани Ерно, француској књижевници која се најчешће у свом делу бави социјалним темама као што је успон из радничке средине у којој неко одраста у виши друштвени слој искључиво захваљујући свом образовању.Ани Ерно сматрају и за родоначелницу аутобиографске фикције.
 
Аутор и уредник је Мелиха Правдић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво