Читај ми!

Еколошки магазин

Са укусом дома

Постоји у Србији рударско јаловиште из римског периода на коме и даље не расте ништа и неће још дуго. На Хомољу се планира отварање рудника злата иако, по процени стручњака, овог племенитог метала има мало. Рудник би радио седам година, вртеле би се ту неке милијарде, али најмање за Србију и Жагубицу - ову Жагубицу која је сада једно од три најчистија места код нас. Чућете др Драгану Ђорђевић и проф. др Ратка Ристића

Из Рашке сигурно нећете отићи гладни, а свакако једите и хлеб јер Рашчани држе до тога и кажу: Где има хлеба - има и уз хлеба. Одакле топоним Маркови колачи; откуд најфинија бечка кафа са шлагом пре више од сто година и откуд куглоф и пилећи паприкаш тамо где се очекује претежно оријентална кухиња?

Kулинарско богатство овог краја, бар његов велики део, представљено је кроз „Рашку куварицу", где се уз рецепте ужива и у бројним изрекама и афоризмима.

Реализује се пројекат „Kа зеленом саобраћају", у оквиру којег је основана и мрежа бициклистичких удружења Институт за урбану мобилност. О томе говори Зоран Буквић из Удружења грађана Улице за бициклисте.

Аутор и водитељ емисије је  Александра Вукићевић.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво