Читај ми!

Најбољи млади пијанисти

Циклус концерата Радио Београда 2 у „Гварнеријусу”

У уторак 16. 5. 2023. године одржан је четврти концерт из циклуса концерата „Најбољи млади пијанисти”, који, у оквиру обележавања 65 година постојања, Радио Београд 2 организује у Установи културе „Гварнеријус”, уз директне радијске преносе.

Наступио је изузетни млади уметник, 26-годишњи Иван Башић, који се по завршетку студија код Невене Поповиц́ у Београду, 2017. године одселио у Цирих ради усавршавања код светски познатог пијанисте Константина Шербакова, чији је данас асистент. Иван је обликовао своје уметничке погледе учествујуц́и и на мајсторским курсевима Бориса Петрушанског, Жака Рувијеа и Стефана Бишопа-Ковачевића.

На концерту Радио Београда 2, у пуној сали УК „Гварнеријус”, извео је најпре Сонату бр .2, оп. 35 у бе-молу Фредерика Шопена, потом композицију „Што се боре мисли моје” Корнелија Станковића, као и три остварења Сергеја Рахмањинова ‒ Ноктурно из Салонских комада оп. 10, сопствену транскрипцију песме „Богородице Дјево” из Свеноћног бдења оп. 37 и Прелид у ха-молу, оп. 32 бр. 10.

Наредни и последњи концерт из циклуса „Најбољи млади пијанисти” биће одржан 30. маја од 19 сати, када ће наступити Ива Вуковић.

Уредник и водитељ циклуса и преноса: Ана Ћирица

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво