Читај ми!

Ана Крстајић

Ана Крстајић је композитор родом из Београда. Магистрирала је на Факултету Музичке уметности у Београду, на одсеку Композиција у класи проф. Исидоре Жебељан и на одсеку за примењену музику на Беркли Музичком Колеџу.

 Поред концертне ауторске музике, Ана Крстајић активно делује у области примењене музике као композитор и оркестратор. Њен рад се може чути у ТВ серијама Беса, Жмурке, Тајкун као и у филмовима редитеља Слободана Иветића, Николе Полића, Горана Николића, Александра Хаџи-Ђуровића и других, видео играма наше компаније Нордеус и у позориштима као што су Народно Позориште у Београду, Сомбору, Врању, Суботици и др.

Неке од значајних награда које је освојила су Прва Награда на интернационалном такмичењу композитора „Women's Works" (Ithaca, NY), Друга Награда на интернационалном такмичењу композитора De Bach au Jazz" у Паризу, Почасна Награда на Soundtrack Cologne фестивалу у Келну и Indie Film Music Contestu у Берлину као и пласман у финале такмичења Film Music Contest у Словачкој, Original Soundtrack Challenge у Француској и Kaleidoscope такмичењу композитора у Лос Анђелесу. Недавно је добила своје прво интернационално признање као филмски композитор освојивши награду Hollywood Music in Media Awards (Los Angeles). Једна је од 6 жена одабраних из целог света за учествовање у mentorship програму Alliance for Women Film Composers (Los Angeles) и једна од 10 композитора на свету одабраних за осмомесечну серију менторства у Њујорку у организацији Society of Composers and Lyricist, у оквиру кога ће радити са холивудским композиторима.

Стипендиста је Operosa Intensive програма за младе таленте и изабрана за једну од младих хероја Србије Youth Heroes у организацији Exit фестивала. Победила је на светском такмичењу из филмске музике ScoreLive и као награду добила стипендију за летњи камп филмске музике у Мадриду. Тренутно ради као један од композитора за анимирану серију Puffins Impossible е која се емитује на Apple ТВ-у. Ана Крстајић је културни амбасадор платформе Србија Ствара.

Ауторка и уредница серијала Љубица Крминац.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво