Читај ми!

Фиренца и Париз

У данашњем издању Бескрајног плавог круга слушамо репризу разговора које смо водили са два учесника прошлогодишњег Сајма књига.

Писац Ото Хорват, на прошлогодишњи Сајам књига стигао је из Фиренце. Ото Хорват, написао је више књига поезије, објавио је књигу прича, а током разговора дотакли смо се и теме његових романа „Сабо је стао" и „Ноћна пројекција". Са господином Хорватом говорили смо о Фиренци, граду у којем борави већ две деценије, процесу писања и истраживања.

У другим делу емисије кроз живот у граду љубави, кроз Париз повешће нас књижевница и новинарка Мира Поповић. Са нашом гошћом говорили смо о важности очувања језика у иностранству, као и о послу дописника за медије у Србији. Мира Поповић говориће нам о књигама, доживљају Сајма књига 2022. поновним сусретом са њеном публиком, колегама и важности одржавања везе са матицом.

Аутор емисије Милан Стокановић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво