Читај ми!

Пролећни позоришни фестивали

„Урнебесна трагедија" у Народном позоришту

Гости емисије Маске су Горан Ибрајтер, Михајло Несторовић, Николина Фригановић и Жељко Еркић.

59. Фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић" биће одржан у Зајечару од 8. до 15. маја. На овом престижном фестивалу учествоваће седам представа у селекцији Горана Ибрајтера, драматурга, песника и публицисте који ће бити гост емисије Маске. Представа „Чеховљева соба", према причама Антона Павловича Чехова, у режији Николе Завишић, Народно позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић" Зајечар, отвориће овогодишњи фестивал.

Истог дана 8. маја почиње још један фестивал, Међународни фестивал за младе „Новосадске позоришне игре" које ће трајати до 15. маја у Позоришту младих у Новом Саду. У селекцији су 12 представа које доносе чудесне приче о животу, поручује директор Позоришта младих Михајло Несторовић.

Са Михалом Несторовићем у Маскама најавићемо још један позоришни фестивал чију селекцију он потписује, а то је Пети „Виминациум фест" који нас очекује од 18. до 25. јуна на простору археолошког налазишта Виминацијум, такмичиће се професионална позоришта из наше земље и ширег окружења.

Премијера представе која се очекује „Урнебесна трагедија", по тексту Душана Kовачевића, у адаптацији и режији Јагоша Марковића, нова је представа Народног позоришта у Београду коју ради у копродукцији са Народним позориштем Републике Српске у Бањалуци.

Живописну галерију Kовачевићевих „чудних ликова" дочараће Николина Фригановић која игра Ружу и Жељко Еркић у улози Милана који говоре о раду на овој представи.

Емисију припрема и води Соња Тодоровић Шегрт.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво