Читај ми!

Ана Литрић

Флаутисткиња

Рођена је и одрасла у Београду, где се и школовала. Завршила је музичку школу „Др Војислав Вучковић”. Љубав и склоност ка народној музици носи од рођења, па су, логично, уследиле студије етномузикологије на ФМУ, где је дипломирала код Димитрија О. Големовића. Како сматра да жена модерног доба треба да буде јака у професионалној и личној сфери, у своју биографију уписала је и нова интересовања и активности ‒ трчање полумаратона (2021. и 2022. год) и школу сликања код Зорана Антовића (од 2023).

Сматра да је музика говор душе, а душа треба да буде истина.

Ана Литрић је професионални музичар ‒ флаутиста у Aнсамблу народних игара и песама Србије „Коло”. Радно искуство је стекла на многобројнин концертима ансамбла у земљи и иностранству (Аустралија, Јапан, Кина...). У ансамблу народне традиције, народни импулс је комбинован са уметничким вештинама. Репертоар ансамбла „Коло” може бити одсвиран 1000 пута, али увек носи дух премијере.


Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво