Читај ми!

Преглед музичке недеље

На Празник рада, у емисији Арс сонора можете слушати извештаје са концерта на којем је манастир Хиландар био инспирација, затим концерта којем је заштитни знак био град Њујорк, те оног којим је обележен Светски дан џеза.

У рубрици „Јубилеји и годишњице” такође обележавамо 70. рођендан прослављеног руског диригента Валерија Гергијева. Уредница је Горица Пилиповић.

 

Пијаниста Александар Синчук и Симфонијски оркестар РТС-а протагонисти су концерта „Хиландар као надахнуће”, одржаног 27. априла и посвећеног остварењима Владимира Милошевића и Светислава Божића. Београдска филхармонија је дан касније одржала још један концерт из циклуса чији су заштитни знак светске метрополе. Овога пута то је био Њујорк, „град који никад не спава”, а репрезентовала га је музика Бернштајна, Гершвина и Дворжака. Светски дан џеза, 30. април, обележили су у Дому омладине Октет Јована Маљоковића и Камерни оркестар Роберта Лакатоша. Велики руски диригент, један од најзначајнијих у свету данас – Валериј Гергијев – рођен је 2. маја 1953. године у Москви.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво