Читај ми!

Јелена Кајго

Гошћа емисије је Јелена Кајго.

Јелена Кајго је драмска и прозна списатељица, позоришној публици позната по награђиваним комадима: „Фантоми”, „Интимус”, „Реалисти”, „Невидљиви људи”, „Две жене и један рат”, „Илда Гершнер” и др. Недавно је, у издању куће „Космос”, објављен њен други роман „Потомство”. Кајго у овом роману истражује комплексност пријатељских, партнерских и породичних односа, преиспитујући какву улогу они заузимају и како се мењају у савременом друштву.

У данашњој емисији У првих пет представићемо ову књигу, а разговараћемо и о новој представи Битеф денс компаније „Alfa Girls”, која је у суботу премијерно изведена у Битеф театру, као и о међународном успеху њеног комада „Ролеркостер”.

Од културних догађаја недеље издвајамо: премијеру представе „Облаци ‒ Душан Васиљев”, по тексту Нине Плавањац, у режији Стевана Бодроже у Народном позоришту у Кикинди, представљање антологије „Српска прича XX века: реалисти и модернисти” у Српском књижевном друштву, концерт Београдске филхармоније са солистом Фазилом Сајом у Коларчевој задужбини, отварање изложбе „Хватач облака” Радомира Кнежевића у Галерији РТС-а, као и разговор о књизи „Трећа страна плоче” Петра Пеце Поповића у Народној библиотеци Србије.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво