Читај ми!

Базиликата

Базиликата, најјужнија покрајина Италије, током историје упамћена је, махом, по свом сиромаштву.

Мада је њену беду Карло Леви прославио својим мемоарима „Христ се зауставио у Еболију”, Базиликата је данас једна од најбујнијих башти Европе.

Некада је била подручје на којем су сељаци на својим малим каменитим имањима једва успевали да одгаје онолико маслина и парадајза колико је довољно да прехране породицу преко зиме, а сада се свуда наоколо отвара видик на планинске обронке са земљиштем вулканског порекла, ишараним засејаним пољима житарица и засадима поврћа, толико богатим да се стиче утисак као да се та провинција купа у изобиљу.
Ту живописну покрајину, која је још увек одолева најезди туриста, посетићемо у данашњем Путу свиле у друштву уметника који негују традиционалну музику италијанског југа: Ника Берардија, Ђанкарла Паљалунге, група „Arcana Mediterranea” и „Canzoniere grecanico”, женске певачке групе из Каноле и др.


Аутор емисије је Ивана Комадина.

Пут свиле

Autor:
Ивана Комадина

Пут свиле, као јединствено “радијско путовање”, недељом одводи слушаоце у неку од земаља повезаних са традиционалним Путем свиле, уз актуелна остварења из жанра “World music” и раритетне записе традиционалне музике. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво