Читај ми!

Еколошки магазин

Овде вода не гаси ватру

После више од сто тридесет дана на барикадама, мештани села Дадинце код Власотинца дочекали су одлуку Министарства грађевине о поништењу грађевинске дозволе за мини хидроелектрану Беско на Рупској реци. Јесу срећни, али су и тек сада спремни да наставе борбу - и своју и туђе. Они су још један пример активизма у Србији због којег истраживачи из развијених земаља долазе да уче од нас. О томе говори Жаклина Живковић из Иницијативе Право на воду.
Бор - црна тачка у зеленом прстену, град бакра и дима, налази решења да се отпадна топлота из металургије користи за грејање. Домаћински, али не и иновативно - само би да се врате на оно што су имали седамдесетих година. Друштво младих истраживача Бор представило је планове за коришћење отпадне топлоте и рекултивацију рударских јаловишта.
Да се стари билборди не би спонтано разграђивали у природи хиљаду и по година, у Удружењу Еко Баг од њих праве употребне предмете: од торбица за шминку, преко торби за лаптопове до торби за електричне тротинете.
Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Милан Стојановић, дописник Н1 из Ниша.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво