Читај ми!

Ана Петровић

Сопран

Ана Петровић је завршила дипломске и специјалистичке студије на Факултету музичке уметности у Београду.
На Филолошком факултету у Београду дипломирала је на катедри за Енглески језик и књижевност и од 2010.
године ради као професорка енглеског језика на Факултету за медије и комуникације у Београду, на Универзитету Сингидунум.
Од 2013. године наступала је у Мадленијануму у улогама Папагене у Моцартовој Чаробној фрули и Ђанете у Доницетијевом Љубавном напитку, у верзијама опера намењених најмлађој публици.
Од 2014. године наступала је као солисткиња, као гошћа, у Народном позоришту у Београду и дебитовала као Мими у Пучинијевим Боемима (2014), као Татјана у Оњегину Чајковског (2017), у јануару 2018. године као Дездемона у Вердијевом Отелу.

Од 2015. године, на вокалној техници ради са Ајром Сифом (САД). Похађала је многе мајсторске курсеве, од којих посебно истиче рад са баритоном Давидом Бижићем. У мају 2018. је дебитовала у коподукцији Народног позоришта и Мадленијанума као Дона Елвира у опери Дон Ђовани.

Отпевала је низ солистичких концерата у Србији, остварила сарадњу са бројним музичарима из земље и иностранства, као и значајне наступе у Аустрији, Словенији, Хрватској.

Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво