Читај ми!

Филм Путеви хероја

Јунаци документарног омнибуса Путеви хероја припадају различитим срединама, професијама и генерацијама, а повезује их посвећеност и истрајност да у својим заједницама, једноставним корацима и користећи сопствене вештине, допринесу очувању животне средине.

Они показују да промена не долази искључиво кроз велика одрицања, већ да постоје многобројни начини да одрживост постане део свакодневног живота. Омнибус обједињује њихове приче и деловање, показујући да лични поступци, ма колико се некад чинили малим и невидљивим, и те како могу направити значајан ефекат.

Овај омнибус реализован је у продукцији уметничког колектива Eho animato, а ауторску екипу чине редитељка Ана Константиновић, њен асистент Жељко Максимовић, сценаристкиња Тамара Барачков, директор фотографије Милован Илић и монтажерка Марија Ковачина. Омнибус Путеви хероја у продукцији колектива Eho animato из Београда, настао је као део међународног пројекта The Ways of the Heroes који се, кроз различите уметничке дисциплине (позориште, филм, књижевност, визуелне уметности) бави питањем снаге појединца у борби за веће добро, у циљу подстицања индивидуалног еколошког активизма и стварања еколошки освешћених заједница. Носилац пројекта је Македонски народни театар из Скопља, а укључује партнере из Србије (Eho animato), Италије (La Dramaturgie), Грчке (Loop.org), Словеније (Krušče – центар за истраживање уметности игре), Босне и Херцеговине (Студио Театар) као и Северне Македоније (Gavroche books). Пројекат је суфинансиран средствима Европске уније из програма Креативна Европа, а подржан је и од стране Министарства културе републике Србије, а у данашњој емисији чућемо креаторе овог лепог и важног филмског пројекта. У данашњој емисији такође ћемо и чути шта ће чинити овогодишњи програм BELDOCS-a. 

Уређује и води Ана Вучковић Денчић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво