Читај ми!

Преглед музичке недеље

У данашњој емисији Арс сонора Музичка редакција Радио-Београда 2 одабрала је да забележи затварање Београдског фестивала игре и концерт Симфонијског оркестра Академије уметности из Новог Сада. Приказаћемо и нови компакт-диск дуа Флорал, а у рубрици Јубилеји и годишњице сетићемо се великог виолончелисте Грегора Пјатигорског који је рођен баш на данашњи дан пре 120 година. Уредница емисије је Горица Пилиповић.

Београдски фестивал игре окончало је гостовање трупе кореографа Хофеша Шехтера из Лондона, који је и добитник награде Јован Ћирилов за уметнички искорак. СО Академије уметности је приредио необичан програм са два дела савремене музике – наше композиторке Александре Вребалов и америчког аутора Џејмса Ниораку Шлефера који су били инспирисани јапанском традиционалном музиком, a изведена је и свита из балета Жар-птица Игора Стравинског.

Дуо Флорал, који чине Стана Крстајић - флаута, и Милена Станишић - харфа, објавио је компакт-диск истоименог назива са делима Драгане Јовановић, Милоша Раичковића, Дејана Деспића, Душана Радића, Владимира Тошића и Милана Михајловића.

Грегор Пјатигорски је један од највећих виолончелиста свих времена, неки су га сматрали и највећим гудачем уопште. Рођен је у данашњем Дњепропетровску, а преминуо у Лос Анђелесу и обележио музичку сцену Америке и Европе током неколико деценија средином прошлог века.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво