Читај ми!

Еколошки магазин

Чуваркуће

Kо у Жагубици не жели минихидроелектране и рудник злата на Хомољу, може да се буни - али најбоље у себи. Може и да лаје по друштвеним мрежама, али само ако "ветар носи", што значи: нема помињања имена. Они што се уздају у струку и науку, па дођу на организоване трибине - снимљени су из свих углова и заведени у документацију која запосленог претвара у незапосленог, а опуштеног у оног који гледа преко рамена. А ако се баш, онако новинарски, размашете - завршите у подруму коцкарнице да вам се мало објасне неке ствари. Иван Милосављевић и даље не пристаје да му буде јасно.

Рецепти Јелене рођене Марковић преписани су из пожутеле бележнице старе читав век и уобличени у "Kњигу старих кулинарских рецепата породице Новаковић". Уз посластице, пређела и зимнице, уз егзотичне слатке обланде са кајмаком, сазнајемо и да су пре сто година краљевачке домаћице користиле прашак за пециво, ванилин шећер и куповне коре. Чућете Виолету Цветаноску и Тамару Огњевић.

Мала места, уз нешто подршке, имају потенцијал да битно смање загађење ваздуха и енергетски дођу до самоодрживости или бар да буду на добром путу ка томе.


Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Јелица Путниковић, уредница портала Енергија Балкана.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво