Читај ми!

Владимир Пиштало

Гост емисије је Владимир Пиштало, писац и управник Народне библиотеке Србије. 

 

Владимир Пиштало је овогодишњи добитник награде Златна књига Библиотеке Матице српске, која се додељује за допринос развоју библиотекарства и библиографског рада изузетног научника, књижевника или уметника. Пишталу је недавно уручена и награда Борисав Станковић за целокупни књижевни опус.

У празничном интервјуу са Владимиром Пишталом разговараћемо о значају признања, новим преводима и међународној популарности његових књига, али и активностима Народне библиотеке Србије, наше најзначаније библиотечке институције, на чијем је челу.

Од културних догађаја недеље издвајамо премијеру представе Наш разред по тексту Тадеуша Слобођанека, у адаптацији и режији Татјане Мандић Ригонат у Народном позоришту у Београду, концерт Симфонијског оркестра Академије уметности у Новом Саду у Коларчевој задужбини у Београду, представљање књиге драма Убиј се, тата Монике Херцег у Културном центру град, а осврнућемо се и на филм Суша редитеља Паола Вирција, који је ове седмице ушао у наше биоскопе.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић

 

 


 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво