Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

У празничној емисији „Невидљиви људи“ упознајемо вас са делом радиофонског стваралаштва Асима Сарвана, дугогодишњег сарадника Драмског програма Радио Београда, аутора више запажених остварења у серији „Радионица звука“, али и сарадника свих осталих програма наше куће, од Забавно-хумористичке редакције до Београда 202, касније Радио Југославије, Радио Пингвина, музичког уредника Радија Светигора…

Истраживања могућности звука и писање звуком у делима „Звучна икона Светог Саве, „Степенице“, „Ћирилица од А до Ш“, „Канун“, „Треће небо“, „Ситан камен“ и другим, трајна су вредност наше радиофонске уметности, а група „С времена на време“ је своју каријеру и почела сонговима у Радио Београду.

„Кутија за памћење" доноси нам ове суботе одломке из разговора Милоша Јевтића са академиком Никитом Иљичем Толстојем, угледним славистом и праунуком Лава Николајевича Толстоја. Ови разговори вођени су у Софији, за циклус емисија „Гост Другог програма" пре 35 година, а баш 15. априла навршава се век од рођења Никите Толстоја.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво