Читај ми!

Богдан Дугалић

Богдан Дугалић је пијаниста, рођен у Београду где је похађао Музичку школу „Мокрањац". Студент је на Универзитету Моцартеум у Салцбургу (класа професора Павела Гиљилова) и на Академији Перози у Бјели, Италија (класа професора Kонстантина Богина).

Освојио је преко 30 награда на домаћим и међународним такмичењима, од којих су најзначајније: 1. награда на Међународном пијанистичком такмичењу "Арона", Италија, 1. награда на Међународном пијанистичком такмичењу "Città di San Donà di Piave", Италија, 2. награда као и специјална награда за камерну музику на Међународном пијанистичком такмичењу "Maj Lind", Финска и 2. награда и награда публике на 10. међународном меморијалу "Исидор Бајић", Србија. Добитник је пуне стипендије на Академији Перози и стипендије фондације "Добар Глас".

Богдан је сарађивао са Симфонијским оркестром Хелсиншког радија, оркестром РТС-а, Београдским симфоничарима, Kраљевским гудачима Светог Ђорђа, на челу са концертмајстором Сретеном Kрстићем, као и са Kамус квартетом, наступајући под диригентском палицом Ане-Марије Хелсинг, Бојана Суђића, Радана Јовановића и многих других. Свирао је у најзначајнијим српским концертним салама и широм Европе укључујући Хелсиншки Музички Центар, Београдску филхармонију, Задужбину Илије М. Kоларца, Скупшину града Београда итд. Похађао је многе мајсторске курсеве, радећи са именима као што су: Дмитриј Алексејев, Дина Јофе, Рита Kинка, Матс Видлунд и многи други.

Ауторка и уредница серијала Љубица Kрминац.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво