Монографија „Мартовски фестивал 1954‒2023: филмски пут дуг 70 година” и филм „Дијагноза”

Раденко Ранковић и Дамјан Паунковић

Прошле недеље је одржан јубиларни 70. Мартовски фестивал краткометражног и документарног филма, у оквиру ког је представљена монографија „Мартовски фестивал 1954‒2023: филмски пут дуг 70 година”. Приређивач ове монографије, односно зборника радова о славној историји и виталности Мартовског је професор Раденко Ранковић, који је гост данашње емисије. Биће речи о најмаркантнијим моментима овог дуговечног и омиљеног фестивала, о начину на који је ова важна књига настала, о сарадницима.

У данашњој емисији чућемо и неке госте Мартовског и подсетити се филма коме обележавамо четрдесети рођендан. Наиме, у среду ће у Југословенској кинотеци бити приказан филм „Флешденс” Адријана Лајна, који је изашао давне 1983. године.

Прошле недеље је у сали Градске општине Стари град одржана премијера интерактивног филма „Дијагноза” сценаристе и редитеља Дамјана Паунковића. Било кликом миша или гласом у биоскопској сали, публика овог филма ће морати да остави улогу пасивног посматрача и да својим избором разоткрије тајне ликова и утиче на њихову судбину. Овај занимљив филм са неколико потенцијалних разрешења заправо је озбиљна студија о младима и менталном здрављу. Више о овом филму чућемо данас од Дамјана Паунковића.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво