Христос-испуњење месијанске наде

Говори протођакон др Драган Радић, професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду, Kатедра за Нови завет

„А онда Христос пита – шта мислите, ко сам ја? И онда имамо кључну реченицу у сва четири Јеванђеља.Апостол Петар каже - Ти си Христос, син Бога живога! Исповеда, дакле, месијански идентитет Христов. Међутим, шта се дешава, одмах, у наставку? Христос му каже - Блажен си Петре, јел ти то не откри тело и крв, него Отац мој који је на небесима! На тој вери сазидаћу Цркву своју. И на крају, Христос каже да је син човечји, дошао у овај свет да страда, да буде разапет на крсту... дакле, пројављује ту своју, још увек, недовољно јасно дефинисану идеју о будућем месији." (Протођакон проф. др Драган Радић)

У овонедељној емисији Храм, Радио Београда 2, слушамо о Христосу као испуњењу месијанске наде. Говори протођакон др Драган Радић, професор Православног богословског факултета Универзитета у Београду, Kатедра за Нови завет. Предавање је забележено у крипти Цркве Светог Марка у Београду.

Аутор и водитељ Душанка Зековић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво