Владимир Арсић

Гост емисије је Владимир Арсић.

 Владимир Арсић је награђивани драмски писац, драматург и позоришни критичар, некадашњи уредник у Радио-телевизији Београд. Повод за данашњи радијски сусрет је његова нова књига Трећи парадокс, кроз коју речима Радомира Путника Арсић нуди читаоцима избор разнородних текстова посвећених проблематици позоришне уметности и телевизијске делатности.

Биће ово прилика да са Владимиром Арсићем разговарамо и о актуелној ситуацији у српским позориштима, стању критике данас, духу времена и значају уметничког деловања.

Од културних догађаја недеље издвајамо 49. Дане комедије у Јагодини, 51. Међународно такмичење Музичке омладине, отварање интерактивне инсталације Суба соба у оквиру Контакт конференције, као и изложбе Град: место идентитета у Музеју савремене уметности у Београду.

За читање ове седмице препоручујемо збирку прича Гутачи ватре Маје Трифуновић, у издању Лагуне, која је недавно овенчана наградом Лаза Костић.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво