Рим ‒ Вечни град и мали град Фошан

Иван Мангов и Лазар Стојановић

Данашњи Бескрајни плави круг води нас у Рим. У Вечном граду дочекује нас архитекта и сликар Иван Мангов. Са Иваном разговарaмо о унутрашњој архитектури, шта обухвата то поље и како стварање простора у којем се налази поставка чини да посетиоци имају нови доживљај и другачије искуство од оног на које су навикли у излагачким просторима. Говорићемо и о Ивановом другом позиву – сликарству, о граду и земљи у којој живи, Вечном Риму и инспиративној Италији.

У другом делу емисије, са Лазаром Стојановићем путујемо у Кину, у мали град надомак Гвангџоуа. Лазар нам је говорио о Фошану, вишемилионском граду, али у Кини то зову малим градом. Гост Радио Београда 2 представио нам је своје искуство живота и рада у Кини. Лазар нам је причао о људима, начину свакодневног, али и ноћног живота, потреби за заједницом, које су наше предрасуде када говоримо о Далеком истоку.

Аутор: Милан Стокановић

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво