Милан Савић

Саксофониста и кларинетиста

Дипломирао је саксофон на Академији уметности у Новом Саду, а кларинет на Факултету музичке уметности у Београду. Током школовања, био је учесник бројних семинара код међународно признатих професора. Од 2006. године ради као професор кларинета и саксофона у музичкој школи Јосип Славенски, а његови ученици су добитници многих награда на републичким и међународним такмичењима.

Наступао је као солиста на Мокрањчевим данима и другим фестивалима широм Србије,  а био је и предавач бројних мајсторских курсева у земљи и иностранству.  Неки од фестивала на којима је Савић учествовао су Alpen Klasika Fest (Италија), Olimpik Saks Festival (Грчка),  а у његове значајније концертне активности убрајају се турнеја по Француској са пијанистом Укијем Оваскаиненом,  солистички концерти у великој Kоларчевој дворани са СО РТС и ансамблом Метаморфозис, те са Великим камерним оркестром у Сали Београдске филхармоније. Начинио је и трајне снимке за Радио Београд.

У својој досадашњој каријери, Савић је премијерно изводио композиције Ивана Јевтића, Ивана Бркљачића, Анте Гргина, Александра Седлара и других. Kао оркестарски музичар ангажован је у оркестрима Београдске филхармоније, Симфонијског оркестра РТС-а, са којима је наступао на концертима и турнејама у земљи и иностранству. Добитник је француског ордена - Витез уметности, које додељује Министарство културе и књижевности Француске. Милан Савић је и директор међународног фестивала саксофона Belgrade Saxperience који прате сјајне критике стручне јавности.  Циљ фестивала је да едукује младе саксофонисте, обогати репертоар за овај инструмент, промовише његове различите могућности  и угости најзначајније саксофонисте данашњице.

 Аутор емисије: Ана Ћирица

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво