Еколошки магазин

Зелена магла

 Мини хидроелектрана Звонце звони већ месец дана на Ракитској реци. Дизала се буна пре неколико година, слегла се у Ракиту активистичка Србија, Министарство заштите животне средине наложило вађење цеви из корита реке, па кад је инвестотор остао глув - дошли грађани да то ураде. И ништа. Сачекао мало, па наставио. Нико га није спречио да крши закон. Пробушио је и заштитне бране низводно ка селу Звонце, постављене да штите народ од бујица и великих вода. А оне ће једном доћи. Због тога је седница скупштинског Одбора за заштиту животне средине заказана у Бабушници, а присуствоваће јој и мештани села Дадинце, који скоро сто дана са барикада спречавају изградњу треће мини хидроелектране на Рупској реци. Чућете народног посланика Александра Јовановића.

Државна ревизорска институција у свом извештају није била нежна према Електропривреди Србије: највећи је загађивач вода, а загађује и ваздух. И док су из овог предузећа немуште поруке о труду и раду на смањењу загађења, некадашњи радник, машински инжењер Миољуб Станковић, упркос поодмаклим годинама, и даље нуди своје идеје за санацију - патентиране, јефтине и проверене у пракси.


Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Ружица Врховац, новинарка Радио Београда 202 и Бранко Росић, новинар часописа Недељник.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво