Анђела Динић

Анђела Динић је пијанисткиња и композиторка рођена у Београду. Са свега двадесет година, као студент генерације (са просечном оценом 10,0), дипломирала је клавир на Факултету музичке уметности у Београду, где је са истим успехом завршила и мастер студије и уписала докторат.

Од малена је показивала интересовање ка свим видовима уметности; са три и по године била је најмлађа ученица припремног разреда за класичан балет при Балетској школи „Лујо Давичо”, са четири године постала је члан и солиста дечјег хора „Колибри”. Остаће забележено да „Златна сирена”, београдски фестивал певања, никада пре није имао једног победника са толико специјалних првих награда: 2009, 2010, 2011. и 2012. године.

У тринаестој години снимила је и солистички албум „Мој свет” за ПГП РТС, на коме је отпевала 10 песама ‒ неке од њих је и сама компоновала, а за неке је писала текст.

Освајала је многобројне прве награде на међународним и домаћим музичким такмичењима: Прву награду и Златну плакету на Међународном такмичењу „Јанез Матичич” у Љубљани, Прву награду и титулу лауреата свих старијих категорија на Међународном такмичењу младих пијаниста у Шапцу, два пута осваја Прву награду у Сарајеву на Интернационалном такмичењу пијаниста „Меморијал Матусја Блум”. Посебно се истичу Друга награда, као и Награда публике на десетом Меморијалу „Исидор Бајић” у Новом Саду. Двоструко је награђена на Међународном пијанистичком такмичењу „Бањалучки бијенале”. Као најбоље дипломирани студент клавира Факултета музичке уметности у Београду у 2021. години, добитница је награде из Фонда „Јелена Павловић”.

Ауторка и уредница серијала: Љубица Крминац


 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво