Урош Мартиновић

Наставник гитаре и извођач

Урош Мартиновић је рођен 1990. године. На ФМУ у родном Београду, у класи Вере Огризовић, најпре је дипломирао (2013), а 2014. године завршио и Мастер академске студије ‒ студијски програм: гитара.Током школовања учествовао је на домаћим и међународним такмичењима, где је освојио више првих награда, међу којима је и лауреат такмичења у оквиру фестивала Naissus Guitar. Истовремено се усавршавао на мајсторским радионицама код познатих извођача и педагога: Рената Самуелија, Марка Ферија, Роберта Фабрија, Томаса Офермана, Дениса Азабагића, Хосеа Луиса Мартинеза и других.
Од 2014. године ради као наставник гитаре у ШОМО „Петар Коњовић" у Београду, а његови ученици су освојили значајан број награда на школским и републичким такмичењима, на такмичењима „Млади виртуоз" и Меморијал „Аца Панић", као и на Фестивалу гитаре „Панонија". Поред драгоцених искустава из наставе, са наступа и концерата ученика, унапређењу Мартиновићевог рада у настави гитаре допринело је и стручно усавршавање. Током последњих седам година похађао је више стручних предавања, и у склопу развојног програма школе, и у складу са сопственим афинитетима за развој компетенција.

Аутор емисије: Ана Ћирица

Насловна фотографија и фотографија у чланку су из приватне архиве.

Позитивна трема Позитивна трема

Autor:
Ана Ћирица

Ауторска емисија усмерена је на нашу музичку сцену и бави се превсходно темама у вези са класичном музиком, уз повремене искораке у друге области (џез, "world music"). Циљеви ове емисије су информативног и едукативног карактера: усмерити пажњу ка музичким уметницима који нису довољно медијски експонирани, младима који тек стасавају на том пољу, као и музичарима који нису у првом плану на концертним подијумима... [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво