Еколошки магазин

Риба плови и струја је лови

Једна општина у Словенији има већу зараду од риболовног туризма него читава Србија, а у Америци онај ко краде рибу може да остане без аутомобила и куће. Овде се о риби не размишља као о стратешком ресурсу, а крађа се посматра као социјала, иако крадљивац често на чамцу има мотор вредан и до педесет хиљада евра. Једно је сигурно: реда у риболову има таман онолико колико и у друштву, тамо где се све краде - краде се и риба и обрнуто. Чућете Владимира Стакића, уредника Риболовачке ревије.

Специјална болница Агенс у Матарушкој бањи за грејање годишње троши око сто тона лож-уља. То много кошта, а још више загађује. Бања не би била бања да нема геотермалну енергију, а уз додатак соларне - уштедели би новац и смањили загађење. Организација Нови пут из Краљева има детаљан план, о коме говори Јован Нешовић.

Своје предлоге за Црни и Зелени лист даће Јелена Субин, новинарка Вечерњих новости и Љубица Гојгић, ауторка емисије Прави угао на РТВ.

Аутор и водитељ емисије је Александра Вукићевић.

Чекајући ветар

Autor:
Александра Вукићевић

Еколошки магазин који се бави односом човека и животне средине, човека и природе. Емитује се недељом од 8 до 10 сати. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво