Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

На трибини „Записано у вечности” Удружења књижевника Србије песнику Љубивоју Ршумовићу уручена је Повеља за животно дело.

Ршумовић (1938) је један од наших најнаграђиванијих писаца, аутор 90 књига, добитник више од 50 домаћих признања, повеља и плакета, као и мноштва иностраних награда. Његов „Буквар дечјих права” наградио је и УНЕСКО на светском конкурсу за књигу која пропагира мир и толеранцију. Аутор је и најпопуларнијих дечјих телевизијских емисија, но почетак његове медијске каријере вишеструко је везан за радио, за Душка Радовића, за емисије Уторак вече – ма шта ми рече, Суботом у два, Весели уторак, за „писање звуком” у радио-драмама... У емисији Невидљиви људи популарни Ршум говори о својим првим сећањима на радио, на рад у надалеко чувеној Дечијој редакцији Радио Београда, о креативној употреби звука, о Змајевој „документарној поетици” и „педагошкој доктрини” Џона Лока које је увек користио стварајући за децу у радио-емисијама: „Што пре дете сматраш човеком – пре ће и постати”.

У рубрици „Кутија за памћење” очекују нас одломци из емисије „Гост Другог програма” из 1980. године, када је саговорник Милоша Јевтића био Павле Васић, наш уважени историчар уметности, ликовни критичар, сликар и педагог. Павле Васић преминуо је пре тачно три деценије, марта 1993. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво