Мила Турајлић

Гошћа емисије је Мила Турајлић.

Са редитељком Милом Турајлић разговараћемо о њеним филмовима „Несврстани” и „Филмске гериле”, који су премијерно приказани на Фестивалу ауторског филма, а још један повод за наш сусрет је изложба „Југословенска сведочанства о Алжирској револуцији – архивски омнибус”, која ће следеће седмице бити отворена у Музеју афричке уметности.

Ова поставка заснива се на архивском материјалу и усменим сведочанствима Југословена који су почев од 1958. године активно пружали помоћ алжирском народу током њихове борбе за независност од француске колонијалне власти, све до званичног ослобођења 1962. године.

Од културних догађаја у емисији издвајамо премијеру представе „Беснило” Борислава Пекића, у драматизацији Федора Шилија и режији Бориса Лијешевића у Народном позоришту у Сомбору, Београдски ирски фестивал, отварање изложбе „Парадигма дома: Ново место припадања” Весне Перуновић у галерији-легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића и концерт Београдске филхармоније са Паћом Флоресом у Коларчевој задужбини.

За читање препоручујемо роман „У сјени фантома” сарајевског писца Ивана Ловреновића.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво